AM-UTBILDNING den 15/5

Am-körkort/ moped klass 1/ EU-moppe/mopedbil/A-traktor/Epa
När du har fyllt 14 år och 9 månader får du börja med din mopedkurs och övningsköra hos oss. Du måste först ansöka om ett körkortstillstånd och göra ett syntest och det gör ni gratis på city trafikskola. Utbildningen är både teoretisk och praktisk. Kursen består av 8 timmar teori och 4 timmars körning. Teorin och körning görs på två separata tillfällen. Utbildningsmaterial för teoristudier på den digitala läroplattformen Elevcentralen ingår i våra mopedkurser och delas ut i samband med kursen. Vi bjuder våra mopedelever på eftermiddagsfika. Efter att eleven genomgått sin mopedkörning och blivit godkänd (vilket är det sista momentet i utbildningen) rapporterar vi att utbildningen är klar och eleven kan från dagen de fyller 15 år göra ett kunskapsprov på Trafikverket.

Moped klass 2
Körkortstillstånd behövs ej!

Vill du ha förarbevis för moped klass II går du samma teorikurs som de för AM-moped. Skillnaden är att det inte ställs krav på övningskörning för moped klass II.   Kursen består av 8 timmar teori och 2 timmar förstärkt teoriundervisning alternativt manövreringskörning. Avslutningsvis görs ett teoriprov på trafikskolan, boka detta genom att ringa till trafikskolan Teoriprovet görs på en dator och består av 29 frågor varav godkänt nivån ligger på 24 rätt. Kurslitteratur och internettester ingår i våra mopedkurser och delas ut i samband med kursen. Vi bjuder våra mopedelever på fika. När du har skrivit ett godkänt kunskapsprov kommer vi att rapportera detta till Transportstyrelsen som då skickar hem en ansökningsblankett till dig för utfärdande av förarbeviset. Tillsammans med ansökan bifogas ett inbetalningskort för tillverkningsavgiften av förarbeviset. När ansökan och betalning kommit in till Transportstyrelsen tillverkas förarbeviset.

Att tänka på
Att under vinterhalvåret finns alltid risk för halka och snö, under dessa väderförhållande går det inte att genomföra kördelen av utbildningen. Detta gör att väntetiderna på körning är något längre under vinterhalvåret. Ansvarig lärare avgör om det är möjligt att genomföra utbildningen på ett säkert sätt. Vill du låna kläder och hjälm finns det hos oss, annars ta med kläder efter väder.

Ansökningar Transportstyrelsen

Pris: 4.750:-  Allt i ett paket! 

Digitala materialet med filmer, ljudbok & obegränsat med teoritester på Teoricentralen
åtta timmars teori & 4 timmar körning i trafikmiljö samt manöverbanan.

Kontakta oss

Har du svårt att nå oss på telefon just nu? Skicka ett meddelande här så hör vi av oss så snart vi kan.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search